12/10/06

φετος θα φαει μαλλον τους αντιπαλους του...




17/10/2005


Εντοπίζεται στην Ελλάδα, το πρώτο ύποπτο κρούσμα της γρίπης των πτηνών σε γαλοπούλα σε οικόσιτη μονάδα στις Οινούσσες. Η πρώτη εξέταση δείχνει ότι ένα από τα εννέα δείγματα πουλερικών βρέθηκε θετικό στην παρουσία αντισωμάτων της γρίπης των πτηνών Η5.
Ωστόσο δεν διευκρινίζεται αν διαγνώσθηκε το στέλεχος του φονικού H5N1. Σύγχηση προκαλούν οι δηλώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Ε.Μπασιάκου σχετικά μ' ένα χαμένο δείγμα γαλοπούλας. Τα δείγματα στέλλονται στη Θεσσαλονίκης και στη Βρετανία για περαιτέρω εξετάσεις. Τα πουλερικά των Οινουσσών τίθενται σε καραντίνα, ενώ οι απασχολούμενοι στην οικόσιτη μονάδα τίθενται σε ιατρική παρακολούθηση. Στις 19/10, ο υπουργός Υγείας Νικήτας Κακλαμάνης επισκέπτεται τις Οινούσσες διαβεβαιώνοντας ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για τους κατοίκους του ακριτικού νησιού και γενικότερα της Ελλάδας ενώ ως αντίδοτο στον πανικό γευματίζει με κοτόπουλο στο νησί.
Στις 20/10, αυτοψία στο χώρο εκτροφής των ύποπτων πουλερικών στις Οινούσσες κάνουν εμπειρογνώμονες της Ε.Ε. Στις 29/10, αρνητικά είναι τα τελικά αποτελέσματα των αναλύσεων στα δείγματα των πουλερικών από τις Οινούσσες για τον ιό της γρίπης των πουλερικών, που έγιναν σε Βρετανία και Θεσσαλονίκη.
Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με τη σύμφωνη γνώμη της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της Ε.Ε., αίρει τα μέτρα που είχαν ληφθεί στο νησί.


MAY THE FORCE BE WITH YOU
Copyright © Demetrios the Traveler
(Brexians lair)

Δεν υπάρχουν σχόλια: